Vardag:18

Nu är jag 18 år! eller ,jag har varit det i ett dygn och 30 minuter.
Dagen har gått till att laga massor med mat, välkomnat familj och vänner och umgåtts med dem. Jag har en stor släkt, så huset var fullt av människor.  Imorgon består av plugg inför kommande tentor, trots att jag inte har en enda "normal" skoldag kvar, har jag tre tentor att skriva, kemi, fysik och matte. Nu ser jag i alla fall slutet av tunneln och det har börjat lukta salt, sol, tång! Snart är jag iväg! Inte ens en månad kvar!!! Jag har endel kvar att fixa. Läkarundersökning, koleravaccin, ska försöka fixa en GoPro-kamera(undervattenskamera), de sista nödvändiga detaljerna i skolan och så ska jag dyka med pappa innan jag åker! Det kommer nog vara tyst här på bloggen tills tentorna är över, men jag tänkte skriva ett inlägg om vaccin, vilka jag tar, vilka som kan vara nödvändiga osv.
Vi ses snart!
 
I sommar kommer jag missa alla festivaler, önskar jag hade kunnat gå på någon. Dels så rinner pengarna iväg till resan och dels är jag inte här i Sverige. Men jag ska inte misströsta! Jag kommer få en superbra sommar, det är jag säker på! Jag är med och tävlar om billjetter till färgfestival "life in color" som går av stapeln i oktober i både linköping ocu umeå. Här är mitt bidrag, en samling bilder på temat festivalliv!
tävlingsbidag accepteras inte längre, men ta gärna en kik på min samling och fånga lite inspiration om ni ska på några festivaler i sommar!
 
ℒινℯ╭♥╯Tumblr
Rebecca & FionaMy favourite part of the song | via Tumblr
tomorrowlandfuck this and fuck thatSteve Angello concert<3
Lite av bilderna från mitt tävlingsbidrag
 
 
BARA 28 DAGAR KVAR!
 
Lovisa

Volontärarbete:Möte med handledare

Det finns faktiskt inte så mycket att säga om dagens möte med min handledare. Hon ville veta lite mer om projektet, och sedan var det slut. Det gick på typ en kvart... Jag trodde att det skulle finnas mer att prata om, men vi satt bara där och pratade om vad jag skulle göra där nere. Frågeställningen var inte så viktig sa hon, den kunde man konstruera efter arbetet. Jag satt bara där och var lycklig över att det bara är 37 DAGAR KVAR!!!

Här kommer lite inspirationsbilder HÄRIFRÅN
looking for inspiration | via Tumblr(8) Tumblr
Keep in mind | Untitled na We Heart It. | via Tumblr
Free People Presents: FP Movement | Free People BlogPhoto | via Tumblr
Adventures

Träning:Göteborgsvarvet 21km

Jag har spenderat helgen i Göteborg, trots annalkande mattetenta... Aj aj aj.Sprang Göteborgsvarvet, som jag nämnt i tidigare inlägg. Det här var min första gång jag sprang det, och jag hade inte seedat, vilket resulterade att jag hamnade i grupp 20. Jag spenderade det mesta av tiden med att kryssa mellan folk, kändes som jag sprang 24km och inget annat.... Träningsverken är i alla fall total, men jag är nöjd med prestationen! Vi får se hur benen klarar av att samarbeta med klättring imorgon på näst sista idrottlektionen det här året!
Bild från instagram

På tisdag kommer jag antagligen att kika in igen, eftersom jag ska ha mitt första möte med min tänkta handledare för gymnasiearbetet, vi får se hur det blir!

BARA 39 DAGAR KVAR TILL SEYCHELLERNA!!!
 
Lovisa

New in:Scubastore

 
 
Kommer ni ihåg att jag skrev om Scubastore?
När jag kom hem från mitt jobb idag, hade en stor beställning landat på vardagsrumsmattan! Här ser ni de saker jag fått hem!
 

 
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.
Allt passade förvånansvärt bra, det fanns väldigt noga storlekstabeller så att man kunde se centimeternoga hur de passade.  
 
 
 
Dräkt. Huva. Jag är 173cm lång och beställde dräkten i stlk M/3, ingen problem med längden! Däremot finns det extra tyg på magen, men det har jag aldrig kommit ifrån med andra dräkter heller!
 
Eftersom jag har ett stort huvud passar aldrig huvan som ibland sitter ihop med dräkten, därför köpte jag separata delar. Det kan ju vara skönt att kunna dyka utan huva i varmare klimat också.
 
Måste säga att butiken var jätteproffsig, Jag fick snabbt svar när jag mejlade frågor om skrivplattan, och det jag beställt kom efter precis den tid som de angav att det skulle ta att frakta. Fanns saker inte i lager angav de hur länge det skulle ta för att få hem dem. Dessutom behöver man inte betala tull, eftersom paketen skickas från Spanien. Frakten var inte heller onödigt dyr.  Om ett par veckor eller tre ska jag occh pappa ta ett dyk och testa allt, eftersom allt måste fungera som det ska när jag kommer ner. OCH för att det är kul att dyka såklart!
 
Bara 47 dagar kvar nu!
Lovisa
 

Volontärarbete:Om stipendier

Alla har inte föräldrar som vill/kan hosta upp stora belopp för att deras barn ska åka på volontärresor. Alla har inte heller haft chansen att arbeta under somrarna sedan tidig ålder. Själv har jag bara betalat min resa med egna, ihoparbetade och ihopsparade pengar, men det finns ett knep till:
 
Beroende på vad ditt volontärarbete/gymnasiearbete går ut på, kan du söka olika stora belopp i stipendier.
Dessa kan du hitta genom:
  • Länstyrelsernas gemensamma stiftelsedatabas - Här kan du hitta supermånga olika fonder, stiftelse osv. Du måste bara ha lite tålamod. Försök komma på så många sökord som du kna, tveka inte att gå lite utanför just ditt ämne. Du kanske kan anpassa din ansökan efter deras krav. Här går det att hitta mycket inom Afrika, humaniora.
 
  • Stora fondboken  - Den här kan du hitta hos din SYV eller på bibliotek. Bläddra, bläddra bläddra. Anteckna hemsidor, adresser, ändamål, osv osv.  De som har föräldrar med låg inkomst har ofta stor chans att hitta fonder som passar dem. Då behövs dock papper som visar hur hög inkomst dina föräldrar haft senaste året.
 
  • Din organisation - Volontärorganisationerna har ofta egna stipedium att söka. Blueberry som jag åker med har tex. ett.  Dessa är ofta inte så stora, men var tacksam för allt du lyckas få!
 
  • Fråga din omgivning - Finns det företag nära dig som skulle må bra av att sponsra dig? Motviera i ett mejl varför de ska sponsra dig! En bättre image, miljökompensation - you name it - bre' på!
Kommunen eller regionen kan också ha passande stipendium.

Såklart finns det ex. Global grant som tar betalt för sina tjänster - men varför lägga pengar på det?
 
Exempel på fonder: Folke Bernadottes Minnesfond - ger pengar till klassresor, volontärarbeten längre än 4 veckor.
 
Studentekonomi
Bild
 
När du väl hittat stipedierr att söka, sök dem i tid. Om din ansökan kommer för sent, kommer din ansökan att hamna bland nästa utdelnings ansökningar, och då är det kanske för sent ( ofta är utdelningarna 1gg/år). När du skriver en ansökan är de tre viktigaste delarna:
 
  • Att du försäkrar fonden/företaget/juryn att resan kommer att bli av. Om du kan skicka fria bilagor, skicka med en kopia av ditt kvitto/faktura eller ett antagningsbrev etc.
  • Att du är lämplig att skicka iväg på volontärarbete/resa. Låt en mentor/lärare på din skola skriva ett rekommendationsbrev(inte för långt! Kanske tio-femton rader!). Andra som kan tänkas skriva rekommendationbrev är ex. gamla lärare, arbetsgivare, kursledare, grannar med en bra, relevant titel/yrke.
  • Låt inte ansökan bli för lång! Juryn läser kanske tusentals ansökanden samma dag, så låt inte din vara för lång, då missar de kanske hälften!
Ofta är längden bestämd, om det inte är ett formulär du ska fylla i. Även bilagor osv. kan vara bestämda. Var noga med att följa anvisningarna!
 
Lovisa
 
 

Volontärarbete:Visumproblem

Visum har varit ett evigt letande hit och dit för mig, Eftersom man inte är en vanlig turist som bara stannar i en-tre veckor, utan stannar i hela åtta veckor. Men man är heller inte någon som ska stanna och arbeta och TJÄNA PENGAR. För där i ligger det viktiga. Man behöver inget arbetstillstånd (arbetsvisum) om man ska volontärarbeta, man tjänar inga pengar.
 
Om du ska åka på en volontärresa som jag, skulle jag först och främst rekommendera dig att kolla med din organisation. De har ofta många volontärer som har haft samma problem som du har. Annars finns det hemsidor som beskriver alla regler, tex. landets officiella turisthemsida. (Seychellernas).
 
Det som gäller för mig har jag tagit reda på genom mina volontärkamrater, vi har en facebookgrupp där vi tar upp de problem vi stöter på, ofta har någon annan redan löst det, eller frågat organisationen!
Det som gäller är:
Jag kommer att få ett 90dagars visum vid ankomst på flygplatsen. Då måste jag ange kontaktuppgifter, anledning till resan och var jag bor. Jag kommer att ha anledningen turism/dykning och min vistelseort kommer att vara forskningsbasen. OM jag bara får en månads visum, vilket händer ibland, kommer jag att få fixa ett förlängt senare, och betala ca 100USD (ca 600sek) för blodtest och röntgen av överkroppen... Men huvudsaken är ju att man över huvud taget kommer in och kan stanna!
 
Lycka till!
I sommar ska jag skriva riktiga brev till människor, något jag inte gjort särskilt mycket sedan jag hade brevvänner från Sthlm och Gbg när jag var riktigt liten. Sommargäster som också skulle lära sig att skriva. Förrutom de stipendieansökningar jag skickat den senaste tiden då. Det kanske jag ska ta och skriva om någon dag!
Bilder härifrån
 

Volontärarbete:Frågeställning

Nu känns det som det kan vara dags för en uppdatering! Eftersom jag går på naturvetenskapliga linjen på gymnasiet, måste jag utgå från en frågeställning när jag utför gymnasiearbetet. I onsdags skickade vi in preliminära sådana. Jag har grubblat länge, men den som till slut hamnade på pappret var:
"Hur hänger havets mångfald ihop med korallrevets hälsa och vilka är metoderna för att undersöka dessa?"
Jag ville att metoderna skulle vara med, efterom jag ville ta med volontärarbetet som en stor del av rapporten, och det är ju under volontärresan jag kommer att lära mig metoder att undersöka korallrevet hälsa och mångfald, likaså övrigt mångfald i havet runtomkring det.
 
 Bilderna är från min Weheartitsamling.
Virkade förövrigt en bikinitop liknande den längst ner under påsk,fast i off white. Kanske får ni se den någon gång. Den på bilden kommer ifrån She made me, ett australiensiskt märke. Är det inte konstigt hur alla de snyggaste märkena verkar komma därifrån?
 
Angående den första bilden så går det ganska bra med träningen. sprang 22km igår, lugnt men på en rätt bra tid. På onsdagar kör jag Grit Strength, fredagar Yogaklass. Yoga gör undervärk för mina stackars fotbollslår, är ju så stel och har korta muskler! Det ska det bli bättring på!
 
Under veckan kommer det nog en hel del ny dykutrustning på posten, visar så klart upp det här!
 
 
 

 


RSS 2.0Follow on Bloglovin