Volontärarbete:Förberedelser

 Häromdagen var jag och pappa och gjorde de sista  två dyken utanför Smögen innan resan (jag åker på tooorsdag!!) Det var jättefint väder, alla var glada och vi kom till ett ställe fullt med plattfisk. Vi såg även jättevackra havsnejlikor, en väldigt charmig bergsgylta som simmade upp framför nosen på oss och den här vacka solstjärnan. Självklart såg vi mer saker som är värda att nämna, men jag ska begränsa mig. Jag tror inte att alla är så intresserade. :D
Som ni ser är bilden inte jättebra, hade tjocka handskar på mig (bara 10 grader i vattnet på 18m) och här var det sandig botten.
 
Idag är det dags för en liten avskedsfest med kompisarna. Jag har inhadlat de finaste jordgubbarna som finns (det finns fördelar med att vara släkt med de otroligt generösa jordgubbsodlarna)
bild från min instagram
 
Annars har jag jobbat mycket, pluggat korall och firat midsommar på Smögen. Rummet är fullt med saker som jag ska ta med, ryggsäcken är framtagen och jag har börjat packa! Det mesta är inhandlat, nu är det inte många dagar kvar. Förresten har jag fått reda på att det just nu är 26 grader i vattnet på Seychellerna! Vad sägs om det???
 
 
BARA 3,5 DAGAR KVAR!!!
 

New in:GoPro Hero3+ Black edition

Nu har jag äntligen införskaffat en riktig undervattenkamera. Den här klarar sig till ca 40m under utan och är en av de bästa, om inte den bästa på marknaden (äventyrskameror för amatörer). Kameran kostar inte mer är 3500kr och skärmen (LCD bacpac) kostar strax under tusenlappen. Jag köpte mina på Elgiganten. Jag har också införskaffat ett rött filter, som neutraliserar väldigt blått ljus (rött ljus försvinner mer ju längre ner man dyker). Det har dock inte kommit på posten än, så det kan jag inte visa upp. Jag köpte ett billigt filter, och förväntar mig inte topp-kvalitet, dels för att det är en detalj som jag inte tycker ska behöva kosta så mycket, men också för att det finns stor risk att det repas, det är ju filtret som är längst ut och minst skyddat.
 
Jag är stensäker på att ni kommer att få se många bilder och filmer från den här kameran här på bloggen!
 
Idag hade jag förresten skolavslutning! Så härligt med sommarlov! Imorgon börjar sommarjobbet, och ikväll ska jag hänga med kompisar!
 
BARA 14 DAGAR KVAR!!!
 
Kram Lovisa

Volontärarbete:Jag fick korall!

NU är det avgjort! Jag ska studera koraller under projektet! Innan var jag osäker om jag skulle få undersöka korall, eftersom jag "bara" stannar i 8 veckor (några av deltagarna stannar i 24 veckor), men jag hade framfört min önskan och nu vet jag äntligen att jag får undersöka dem! Så peppad! 
 
Vet inte än vilken ö jag ska bo på, men det här är så roligt!!! Hade förlikat mig med att jag skulle få fisk, och så får jag det här beskedet!
Fick nämligen ett välkomstmejl av GVI idag, med mer saker att plugga in osv.
 
I veckan har det strukits massor av saker från packlistan. Mest tråkiga saker, men också en lite rolig grej. Idag har jag tex. fixat euro(som turister betalar med, måste betala hotellet första natten i euro) . Seychelliska rupier gick tydligen inte att fixa förrän man är på plats...
Dessutom har jag skrivit min sista tenta idag. Så skönt, nu är det äntligen sommarlov!
❈ | via TumblrTumblr
H E Y . B | via TumblrKyka
bilder härifrån.
 
BARA 17 DAGAR KVAR!!!
Lovisa
 


RSS 2.0Follow on Bloglovin