Volontärarbete:En introduktion

Under år1998 led många rev i världen, inklusive det på granitgrunden runt Seychellerna, en stor kris. Korallerna blektes och i Indiska Oceanen(öst om Afrika, där Seychellerna finns) dog ca90% av alla koraller. Blekningen skedde pga. ett väderfenomen som sker med några års mellanrum, vilken innebär att det regnar i otroliga massor och översvämningar är mycket vanliga. Ytvattnet brukar också få en signifikant temperaturförändring (vilket koraller är väldigt känsliga för). Aldrig hade fenomenet slagit till så hårt.

 

För att kartlägga återhämtningen efter detta påbörjades projekt som skulle fortgå i 3 år. Projektet fortsatte efter detta, eftersom det ansågs så viktigt att korallreven skulle återhämta sig till fullo. 2004 antog GVI utmaningen att fortsätta undersökningarna utan tidsplan, idag är projektet alltså permanent, men beroende av volontärer.

 

Nu finns två baser i området, en på Mahe och en på ön Curieuse. De undersökningar som pågår är korall-, evertebrat-(ryggradslösa djur), fisk-, plankton-, sköldpadd- och valhajsundersökningar. Allt för att få en så bred bild som möjligt av hur korallrevet mår och hur livet i havet påverkas av detta.

Det är i denna expedition jag ska delta.

Coral reef in Seychelles, Copyright: iStockphoto

Bild


Kommentarer
Postat av: Tess

Otroligt vacker bild! :) Kram

Svar: Ja eller hur?! Längtar så tills dess att jag är där nere och dyker!
Lovisa Alexandra

2014-03-22 @ 18:13:26
URL: http://tesswaltenburg.blogg.se/
Postat av: linda - art, music, movies, photos

så himla bra att ekosystemet i våra hav och sjöar uppmärksammas!
tänk om vi alla kunde ta hand om vår jord, på riktigt.

Svar: Eller hur! Jag jobbar på ett ekologiskt stenugnsbageri och varje dag kommer det in så mycket fantastiskt folk! Man blir verkligen stolt!
Lovisa Alexandra

2014-04-12 @ 09:45:10
URL: http://lindaaaa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Follow on Bloglovin